Tryk på linket - kan ses på Facebook.

JESUS PÅ SLOTTET 2016

9 ud af 10 elever i 4. klasse møder ”Jesus på slottet”

Et slot, et levende æsel, fem busser, en slotssø, en park, 500 nytrykte børnebibler, 4000 klistermærker, 450 bind for øjnene, 9 falske skæg, 6 parykker, 500 juicebrikker, 40 udklædte præster og frivillige, 30 skolelærere – og 400 skoleelever  - og naturligvis: Strålende solskin!”

Dette kunne være opskriften på et af Olsen Bandens kup – men er et storstilet skole-kirke-projekt, hvor elever fra 4. klasse i hele Norddjurs Kommune torsdag den 2. juni 2016 kl. 8.50-14.10 oplevede bibelhistorie og fortælling på en anden måde.
 … Skole-kirke Norddjurs, der under Norddjurs Provsti arrangerer kirkelige, men ikke-forkyndende, undervisningsforløb rettet mod skoleelever, valgte at satse stort i 2016. De indbød kommunens 4. klasser til projektet Jesus på Slottet, hvor de på slottet Gammel Estrup – Herregårdsmuseet blev tryllet ind i Bibelen og mødte en række bibelske personer.

Palmegrene, Børnebibler, klistermærker – og et æsel

Fra starten af arrangementer samlede busser eleverne op i hele kommunen – fra Auning i vest til Grenaa i øst. Og selv Anholt Skole deltog i arrangementet. Busserne kørte eleverne til Gammel Estrup, som meget venligt blev udlånt til begivenheden. Her mødte de ikke bare Jesus og en række bibelske personer, men også et vaskeægte æsel. Desuden fik de udleveret hver deres egen lille Børnebibel, produceret til lejligheden, som de satte klistermærker i ved hver bibelsk person, de mødte. Hjemmefra havde børnene fremstillet egne palmegrene, som nu kom til ære og værdighed, for når eleverne var blevet tryllet ind i bibelhistorien, begyndte et ”indtog i Jerusalem”, hvor alle, svingende med deres palmegrene og med æslet i spidsen, vandrede ned mod slottet og ind i slotsgården.

Fra præst til Jomfru Maria

Til daglig er de bibelske personer præster, andre ansatte eller frivillige ved provstiets forskellige kirker, men den dag er de Jesus’ mor Maria, disciplen Peter, den fængslede Johannes Døber osv.

Allerede en succes

Ideen til Jesus på Slottet stammer fra Kolding, hvor det hver år foregår på Koldinghus. Til at stå i spidsen for løjerne hyrede Skole-Kirke Norddjurs i 2016 den lokale skuespiller Jens Jødal og hans Kirketeateret, som er vant til lidt af hvert.

Tanken er at lave dette til et årligt arrangement, og det må siges at være blevet en succes, allerede i år: ”Arrangementet er jo nyt, og jeg havde på forhånd tænkt, at hvis 100-150 elever var tilmeldt i år, var det OK – og vi kunne udvide med flere de næste år. Men vi endte med ca. 400 tilmeldte elever! Det svarer til, at 90 % af samtlige elever i 4. klasse i hele kommunen meldte sig til arrangementet første år! Det kan vi vist godt være tilfredse med …” udtaler Jens Jødal, og han fortsætter: ”Slottet Gammel Estrup er måske nok temmelig langt fra at ligne Jerusalem i år 33, hvor Jesus blev korsfæstet. Men det trækker børnenes visuelle indtryk i den rigtige retning, og vi har udvalgt vores locations på slottet omhyggeligt, og benytter bl.a. den ganske spooky slotskælder, f.eks. til fangehul for Johannes Døber. De omgivelser ville man sagtens kunne finde på Jesus’ tid. Og så tager børnenes fantasi sig af resten …”

”Jesus på slottet” … En stor oplevelse for både øjne og ører!

Arrangør: Skole-kirke Norddjurs
....i samarbejde med Gammel Estrup